Galerie

2015

Zakončení 18. FFF v Kině 35

Režisér Jean-Pierre Améris uvedl svůj nový film Rodina k pronájmu v Kině 35.

Zakončení 18. FFF v kině Lucerna

Zakončení 18. FFF proběhlo v kině Lucerna s vyhlášením divácké ceny TV5MONDE pro film Naše ženy (Richard Berry), který vybral Tomáš Pilát z Českého rozhlasu Vltava, losováním o cenu letenek společnosti Air France a projekcí filmu Zbrusu nový zákon (Jaco Van Dormael).

Jean-Pierre Améris v Praze

Rozhovor s režisérem Jean-Pierre Amérisem v hotelu Radisson BLU.

Večery krátkých filmů

Dva režiséři přijeli představit své krátké filmy - Peter Dourountzis (Errance), Julien Bisaro (Bang Bang!) - v rámci Večerů krátkých filmů, 23. listopadu v kině Světozor a 24. listopadu v Kině 35.
Diváci ocenili „rychlovku po francouzsku”, již nabídl partner večera Bageterie Boulevard.

Arnaud Desplechin v Praze

Rozhovor režiséra Arnauda Desplechina v hotelu Radisson BLU.
Režisér uvedl projekci svého filmu Tři vzpomínky 23. listopadu v kině Lucerna v Praze.

Úvod: Aféra Clearstream

Projekce filmu Aféra Clearstream Vincenta Garenqa s úvodem Zuzany Kopečkové z České televize, dne 22. listopadu v Kině 35.

Úvod: Táta nebo máma

Projekce filmu Táta nebo máma režiséra Martina Bourboulona, s úvodem novinářky Magdaleny Hrozínkové z Českého rozhlasu Radia Praha, dne 22. listopadu v Kině 35.

Debata Elle v Kině 35

Debata o vzniku a současnosti časopisu ELLE v České republice se šéfredaktorkou Andreou Běhounkovou, Aňou Geislerovou (herečkou a autorkou deníku Ani G)., Danielou Peštovou (modelkou a první tváří časopisu ELLE v ČR), Martinem Shenarem (zakladatelem Hachette Filippaci v ČR). Moderovala Pavlína Kvapilová.Debata se uskutečnila 21. listopadu v Kině 35 po projekci dokumentárního filmu A ELLE stvořila ženu.

Xavier Beauvois v Praze

Interview režiséra Xavier Beauvois v hotelu Radisson BLU.
Režisér se účastnil projekce svého posledního filmu Cena slávy 20. listopadu ve Světozoru a 22. listopadu v kině Lucerna.

Úvod: Florida Philippa Le Guaye

Projekce filmu Florida Philippa Le Guaye, s úvodem novinářky Jany Machalické z Lidových novin, dne 20. listopadu v Kině 35.

Úvod: Eden v Kině 35

Projekce filmu Eden Mia Hansen-Løveho s úvodem novináře Vojtěcha Ryndy z časopisu Týden.