Galerie

2014

Zakončení 17. FFF v Praze

Zakončení 17. FFF proběhlo v kině Světozor s vyhlášením divácké ceny TV5MONDE pro film Gemma Bovery (Anne Fontaine), výherce ceny letenek společnosti Air France a projekcí filmu Saint Laurent (Bertrand Bonello). Partnerem filmu Saint Laurent, který reprezentuje Francii v soutěži o Oscara 2015, byla parfumerie Marionnaud Czech Republic - hlavní partner Festivalu.
Následoval večírek v Café Neustadt pod taktovkou DJs Tea Jay Ivo & Pierre z Radia 1.
Oficiální dodavatelé zakončení byly společnosti La Boucherie M, Fransýr, sýr nikdy nesmrdí, Pas à pas, s.r.o. - Víno s tělem i duší, Pekařství La Petite France a sladkosti Votre plaisir.

Večery krátkých filmů

Tři režiséři přijeli představit své krátké filmy - Emma Luchini (Žena z Ria), Sébastien Bailly (Kam odložím svou cudnost) a Paul Cabon (Bouře ve větrovce) - v rámci Večerů krátkých filmů, 24. listopadu v kině Lucerna a 25. listopadu v Kině 35.
Diváci ocenili "rychlovku po francouzsku", již nabídl partner večera Bageterie Boulevard, spláchnutou vynikajícím Cidre Premier od Cidrerie.

Úvod: Únos Michela Houellebecqa

Projekce filmu Únos Michela Houellebecqa Guillauma Niclouxe, s úvodem novinářky Jany Machalické z Lidových noviny, dne 24. listopadu v Kině 35.

Úvod: Ze všech sil

Projekce filmu Ze všech sil Nielse Taverniera, s úvodem novinářky Magdaleny Hrozínkové z Český rozhlas Radio Praha, dne 23. listopadu v Kině 35.

Líčení Yves Saint Laurent

V sobotu večer mezi filmy Yves Saint Laurent a Saint Laurent proběhlo líčení pro veřejnost kosmetické značky...Yves Saint Laurent!

Audrey Dana v Praze

Interview režisérky, scenáristky a herečky Audrey Danav hotelu Radisson BLU.
Audrey Dana představila svůj celovečerní režijní debut Sex v Paříži 21. listopadu v kině Lucerna a 22. listopadu v Kině 35.

Benoît Jacquot v Praze

Interview režiséra Benoîta Jacquota (Tři srdce) v hotelu Radisson BLU.
Režisér se účastnil projekce svého posledního filmu Tři srdce 21. listopadu v kině Lucerna.

Martin Provost v Praze

Interview režiséra Martina Provosta (Violette) v hotelu Radisson BLU.
Režisér se účastnil projekce svého posledního filmu Violette 21. listopadu v Kině 35.

Úvody: Dehet a peří – Geronimo

Projekce filmů Dehet a peří Pascala Rabatého a Geronimo Tonyho Gatlifa, s úvodem novinářů Tomáše Piláta z ČRo Vltava a Vojtěcha Ryndy z časopisu týden, dne 20. listopadu v Kině 35.
Kino 35 při této příležitosti přivítalo (a odměnilo) svého stotisícého návštěvníka!