Aktuálně

2009

Soutěž o 2 letenky do Paříže má již svého výherce

Výherkyní soutěže o 2 letenky se společností Air France do Paříže se stala Kateřina Vávrlová. Blahopřejeme!

Dvanáctý ročník Festivalu francouzského filmu opět slaví divácký rekord


Letošní ročník festivalu opět překročil očekávání v návštěvnosti. Během dvanáctileté existence tak oblíbenost festivalu stále vzrůstá.
Letos se festival odehrával v 8 městech České republiky a přitáhl 17 500 diváků, přičemž loňská návštěvnost dosáhla 17 000.

První den zbytku tvýho života je vítězem Festivalu francouzského filmu


Film Rémiho Bezançona První den zbytku tvýho života doslova okouzlil diváky 12. Festivalu francouzského filmu. Publikum tak svým hlasováním na internetu i přímo v sále zvolilo vítězem letošního ročníku tuto hořkou komedii.

Společnost, která se rozhodne zakoupit distribuční práva a uvést tento film do českých kin do konce roku 2010, získá příspěvek na distirbuci ve výši 10 000 euro, který věnuje TV5 Monde a Francouzské velvyslanectví v ČR. Snímek jistě po svém výrazném vítězství na festivalu osloví i široké české publikum.


Na druhém místě se umístil snímek Šachová královna režisérky Caroline Bottaro, který vyvolal rovněž velku diváckou odezvu. Třetí pozici obsadil film Welcome režiséra Philippa Lioreta.

Tahar Rahim a Adel Bencherif, hvězdy filmu Prorok, přijedou do Prahy na Festival francouzského filmu!


12. ročník Festivalu francouzského filmu uvítá v Praze s velkým potěšením Tahara Rahima a Adela Bencherifa, mladé herce, kteří excelují ve filmu Prorok Jacquese Audiarda. Snímek získal na festivalu v Cannes Velkou cenu poroty a bude promítnut na Festivalu francouzského filmu v sekci Předpremiéry.

Projekce se uskuteční v kině Světozor ve středu 25. listopadu v 19:30 za osobní účasti obou herců. Po skončení filmu bude následovat debata a hosté budou odpovídat na dotazy diváků, kteří tak budou mít možnost dozvědět se více o filmu a jeho dvou hlavních hrdinech, nových hereckých objevech roku.

Jean-Pierre Jeunet a Julie Ferrier oficiálně zahájili 12. Festival fracouzského filmu v Praze 19. listopadu 2009.

Ve čtvrtek večer proběhlo v pražském kině Světozor oficiální zahájení Festivalu francouzského filmu se slavnostní předpremiérou filmu Galimatyáš, který byl uveden jeho režisérem Jeanem-Pierrem Jeunetem a herečkou Julie Ferrier.

Navštivte Galerii, kde je již k vidění několik fotografií ze zahajovacího ceremoniálu, a kam postupně budou přidány další z následujících festivalých dní.

Philippe Fernandez, režisér filmu Lehké zachvění země, na Festivalu francouzského filmu

Philippe Fernandez, nevšední režisér francouzské kinematografické scény, bude přítomen na 12. ročníku, aby představil veřejnosti svůj nový film Lehké zachvění země, který bude usilovat o Cenu diváků v rámci sekce Soutěžních filmů - výběr české kritiky.
Režisér se zůčastní 2 projekcí svého filmu: 21. listopadu v kině Světozor ve 14:00 a 22. listopadu v Kině 35 Francouzského institutu ve 21:00

Do Prahy zavítá režisérka filmu Šachová královna Caroline Bottaro

Caroline Bottaro potvrdila svou návštěvu v Praze, kam přijede představit svůj nový film Šachová královna, který bude soutěžit o Cenu diváků.
Režisérka uvede svůj nový filmový debut se Sandrine Bonnaire v hlavní roli na jeho projekci 20. listopadu v 18:30 v kině Lucerna.

Režisér Laurent Tirard představí svůj film Mikulášovy patálie


Režisér Laurent Tirard potvrdil svůj příjezd do Prahy u příležitosti předpremiérové projekce filmu Mikulášovy patálie. Bude odpovídat na dotazy novinářů týkajících se jeho posledního snímku o knižní postavě Mikuláše, velmi známé také českým čtenářům, který ve Francii sklidil obrovský úspěch a dosáhl rekordních tržeb.

Režisér Jean-Pierre Jeunet v Praze!


Projekci Galimatyáše ozdobí svou výjimečnou přitomností režisér Jean-Pierre Jeunet spolu s herečkou Julie Ferrier, v kině Světozor v Praze, 20. listopadu v 18:30!

Zakupte si již vstupenky na festivalové filmy v pokladnách kin a neváhejte se pravidelně vracet na naše webové stránky, kde se dozvíte další novinky.

Prodej vstupenek byl zahájen


Vstupenky na festivalová představení jsou již v prodeji ve většině festivalových kin a ve čtvrtek 12. 11. zahájí předprodej i Palace Cinemas. Vstupenky lze zakoupit pouze u pokladny kina, kde se koná projekce. Jednotná cena vstupného ve všech městech a kinech je 89 Kč.

Kontakt

Velvyslanectví Francie v České republice:



Štěpánská 35

111 21, Praha 1

Česká republika
email:
info@festivalff.cz